De wedstrijd Mendo Booischot – Gimm E Waasland Kruibeke die gisterenavond gespeeld werd, was een wedstrijd van hoog niveau, mede dank zij de vakkundige wedstrijdleiding van  Arturo Di Giacomo.  Na de vele blunders van de voorbije weken die onze mannen al ettelijke punten hebben gekost  (en we hebben ze nodig!) was het een verademing om te zien hoe hij er, ondanks de verschillende pogingen van de spelers om de wedstrijdleiding  te beïnvloeden, op een kordate maar correcte manier in slaagde om de gemoederen te bedaren en het spel in goede banen te leiden.

Mendo leidt 1e puntenloze thuisnederlaag van het seizoen tegen Gimm E Waasland Kruibeke

Gisterenavond moesten de heren van Mendo het opnemen tegen de 3de in de rangschikking : Gimm E Waasland Kruibeke. Na de heenronde zien we in de Liga B heel duidelijk dat de kloof tussen de top 3 en de rest van het klassement gemaakt is.   De voorbije weken waren er  echter  heel verrassende uitslagen en onze mannen waren ook vastbesloten om zich niet zomaar gewonnen te geven. Na de slechte start van vorige week tegen Amigo’s waren ze supergemotiveerd om hun naam alle eer aan te doen en  Met Eendracht Naar De Overwinning te strijden.

De wedstrijd begon  gelijkopgaand en we kregen  enkele prachtige rally’s  te zien. De talrijk opgekomen supporters konden genieten van een superspannende wedstrijd.  Jeroen De Beleyr speelde zijn ploegmaat  Kenneth Janssens  perfect aan en die mepte  met zijn krachtige aanvallen de Booischotse verdediging op een hoopje. Mendo bleef terugvechten en het publiek  kon  genieten van hoogstaand volleybal.

De bezoekers maakten  naar het einde van de 1ste set toe een 3-puntenkloof door enkele listige plaatsballen maar Mendo vocht terug en slaagde erin om bij 25-24 een setbal te veroveren die ze echter niet konden verzilveren. De thuisploeg moest met het kleinste verschil de duimen leggen : 25-27.

In de 2de set liep Mendo onder  impuls van een sterk spelende Nathan Peeters  via 8-4 uit naar 16-9. Zowel aanvallend als verdedigend klopte het plaatje bij de thuisploeg volledig en ze wonnen dan ook verdiend met 25-15.

De tegenstanders lieten niet begaan en begonnen sterk aan de 3de set en liepen via 4-8 uit naar 13-16. Mendo vocht terug en kon na enkele prachtige rally’s  terug aansluiten bij 23-23. Ze hadden zelfs 3 setballen maar weer was het de bezoekende ploeg die het hoofd koel hield en het laken naar zich toetrok met het kleinste verschil : 26-28.

De vermoeidheid sloeg toe bij Mendo en bij de bezoekers lukte alles waardoor ze vrij makkelijk uitliepen via 5-8 en 8-16.  Mendo vocht nog terug maar moest de wet van de sterkste ondergaan en de 1ste puntenloze thuisnederlaag van dit seizoen was een feit 16-25 en  1-3 voor Waasland Kruibeke. 

Ondanks het verlies overheerste bij de Mendosupporters het tevreden gevoel te kunnen terugblikken op een prachtige volleybalwedstrijd.  Om het met de woorden van onze 2  trouwste Mendosupporters  Jef en René te zeggen : “Ook al hebben “ons mannen”  verloren, ze hebben tenminste gevochten voor elk punt en zo hoort het ook.  We kijken uit naar de volgende match.”.

Volgende week staat de verplaatsing naar Berlare Zele op het programma en hopelijk kunnen ze daar revanche pakken voor de uitschakeling in de beker van België.

Speelden : Nathan Peeters, Michel Mariën, Bob Douwen, Yannick Wijnen, Yannick Slaets, Joren Appels en Libero Marijn Claes

Kwamen in : Wout Van Dyck, Wouter Gijsemans, Robin Adriaensen

Verslag: Annemie Daems, Nnieuws.be